om sotlugg & linlugg

Företaget

Sagan om Sotlugg & Linlugg började mitt under hetaste VM-sommaren 1994. 

Ambitionen har alltid varit att hålla högsta möjliga kvalitet; med kunden i fokus skapa en vacker helhetsupplevelse.

Idag driver vi två frisörsalonger med närmare 20 anställda. Dels i Gävle och dels i Borlänge. Det är två färgstarka och uppskattade salonger med en bred lojal kundkrets. Vi laddar dem med samma känsla och innehåll; fullt fokus på att ge våra kunder det allra bästa i både kvalitet och upplevelse!

Vårt team består av ett härligt gäng professionella medarbetare där de flesta är utbildade frisörer med gesäll- och mästarbrev men vi har även barberare, makeup-artister och nagelterapeuter.

Med ett varmt mottagande, i en inspirerande miljö, med noggrant utvalda produkter och en behandling anpassad efter dina önskemål strävar vi efter att ge dig det allra bästa. 

Varje gång du kommer till Sotlugg & Linlugg och ger oss ditt förtroende är vårt mål att leva upp till dina förväntningar; att känslan av en vacker upplevelse ska införlivas.

Våra lokaler

Varje gång du kommer till Sotlugg & Linlugg och ger oss ditt förtroende är vårt mål att leva upp till dina förväntningar; att känslan av en vacker upplevelse ska införlivas.

Efter närmare två lyckade decennier, centralt beläget i Gävle, var det dags för en ny epok. Vi hade redan gått från hyrstolar till anställd personal. Verksamheten krävde utveckling, utökning och tillväxt. Det var ett djärvt beslut, som innebar en flytt från ett centralt och etablerat läge till ett mer osäkert. Men vi visste att det var en fin kulturhistorisk byggnad, från 1897, där Riksbanken tidigare hade bedrivit sin verksamhet. Vi såg potentialen att växa och samtidigt stärka helhetsupplevelsen för våra kunder.

Lokalen, ett stenkast från tågstationen i Gävle, hade inte haft en hyresgäst på över fem år. 2013 flyttade vi in. Med sin höga takhöjd,slingrande stuckaturer, marmorgolv, pelare och bankvalv skapade vi en ny era i vår utveckling.

Dryga fem år senare, efter hårt slit och mycket arbete, var succén med etableringen i Riksbankshuset ett faktum. Då tog vi nästa djärva beslut om att titta på en ytterligare nyetablering i en annan stad. Det ledde oss till Borlänge, där vi nu har bedrivit vår andra salong sedan 2018, med samma känsla och uttryck som i Gävle.

Vi kan med stolthet säga vi har utvecklat en av Sveriges absolut coolaste atmosfär för en inkluderande och modern frisörsalong, med tilltalande interiörer och vårt personliga uttryck för ”street, art and fashion”.